Bonifaciuskerk Kwadendamme
Eerste communie 2016
Datum: 22-05-2016

Zondag 22 mei, feest voor Lieke de Punder, Jochem Verhoef, Joyce Govers en Fem Claessens.

Zij doen op deze dag hun eerste heilige communie, dus is het ook feest voor onze hele geloofsgemeenschap. We mogen heel blij zijn met jonge mensen die steeds opnieuw het spoor van Jezus proberen te volgen.

En wat hebben ze weer hun best gedaan. 6 keer zijn ze samengekomen om te luisteren naar onze voorlezers, waarbij het steeds weer spannend was, wie er nu weer op de kost zou zitten. Er is druk geknutseld om het visnet steeds meer te doen gelijken op een echte zee. Er is in de kerk rondgekeken naar zoveel mooie dingen. Ze hebben de toren beklommen, de kluis geopend en weten waarom de godslamp brandt en dat al die mooie afbeeldingen aan de muren alles te maken hebben met Goede Vrijdag. Samen met de pastoor braken we brood en deelden we van het lekkers dat de kinderen meebrachten.

Daarnaast kwamen ze ook nog twee keer bij elkaar om de teksten te oefenen, het voorlezen, het staan en zitten en het lopen met een brandende kaars te oefenen. Zij zijn er klaar voor.

Ze weten best veel, die vier jongens en meisjes en dat vieren we op 22 mei. Nog altijd is het feest van de heilige communie een hoogtepunt. Laten we het met velen vieren. Welkom.

N.B. De viering begint om 11.15 uur