Bonifaciuskerk Kwadendamme
Hubertusviering
Datum: 09-11-2013

Hubertusviering

Het jachtseizoen is weer begonnen en als we de knallen in de verte horen gaan, gaan  de gedachten vaak uit naar die mooie fazanten, konijnen en hazen die het veld bewonen. In de Hubertus viering was er vorig jaar vooral aandacht voor het evenwicht in de natuur en het evenwicht bij je zelf. Met jachthoorngeschal, Hubertusbrood, aandacht voor de schepping en een j√ɬ§germeister na afloop, was het een indrukwekkende viering. De medewerkers van vorig jaar hebben opnieuw hun medewerking toegezegd.

Het brood wordt volgens een speciaal procedé gebakken. Onze voormalige plaatselijke bakker en bestuurslid Ad Remijn heeft dit recept weten te bemachtigen en zal met de leerlingen van de school zorgen voor het juiste Hubertusbrood, oorspronkelijk bedoelt als bescherming tegen hondsdolheid, nu in deze tijd beter in te zetten als bescherming tegen de dolle drukte van alle dag. Na de viering biedt de parochie u een kopje koffie/thee aan en jachthuis Doublet trakteert u op de bekende jagersborrel.

N.B. op verzoek van de jagers is de aanvangstijd van de viering verzet van 19.00 uur naar 19.30 uur!!

 

Nieuw dit jaar is een wildmaaltijd, voorafgaand aan de viering. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in ons parochiehuis om in gezamenlijkheid te genieten van een, bij dit thema passende maaltijd. Gedacht wordt aan een smakelijke hazenpeper. Mensen die mee willen eten kunnen zich opgeven tot 7 november via het parochiehuis. De maaltijd wordt aangeboden tegen kostprijs.