Bonifaciuskerk Kwadendamme
Opening van de Vredesweek
Datum: 20-09-2014

OPENING VAN DE VREDESWEEK

OP ZATERDAG 20 SEPTEMBER, 19.00 UUR, Bonifaciuskerk

         EEN GEZONGEN VREDESREIS

              OM DE WERELD

PAX organiseert van 20 tot en met 28 september de Vredesweek. Een jaarlijkse week van bezinning en actie. Dit jaar staat de Vredesweek in het teken van ontwapening. Meer dan 60 lokale initiatieven die als Ambassade van Vrede aangesloten zijn bij PAX, organiseren onder het motto ‘wapen je met vrede’ honderden verschillende activiteiten in hun buurt. Ook in onze regio!

 

Door alle onvrede en onrust in de wereld, door alle beelden van geweld, armoede en angst die dagelijkse via internet, televisie of hoe dan ook bij ons binnenkomen, zijn zangkoren in de regio uitgedaagd een punt te maken en aandacht te vragen voor VREDE.

Onder de naam Silayan wordt op zaterdagavond 20 september een gezongen wereldreis ten gehore gebracht. Religieuze wereldliederen van Mexico tot de Philipijnen, van Nieuw Zeeland tot de Oekraïne in combinatie met passende beelden brengen ons in een sfeer die oproept tot meer saamhorigheid en geloof in de kracht en sterkte van vrede. Het belooft een bijzondere bijeenkomst te worden.