Bonifaciuskerk Kwadendamme
de laatste koektrommels met afbeelding kerk!!
Datum: 10-03-2015

Er zijn nog 5 koektrommels in voorraad: Op is OP!!

EEN ORIGINELE KOEKTROMMEL


Eind december zijn alle parochianen van 70 jaar en ouder door de caritas verrast met een koektrommel; maar dan wel een hele bijzondere omdat op voorzijde een afbeelding van de kerk staat die is gemaakt door ene meneer H. Lammers. Als we goed kijken, dan menen we op de tekening de datum 1914 te kunnen lezen. De oplettende kijker had al kunnen zien dat op de pentekening het Mariagrotje aan de rechterzijde van het gebouw ontbreekt. De inzegening van die zgn. Lourdesgrot vond plaats op 10 juni 1956. De plaat op de koektrommel dateert dus uit de eerste jaren van onze kerk. Dat maakt het plaatje wel heel bijzonder. Een tweetal leuke reacties die we onderweg mochten ontvangen: een oudere dame zei onmiddellijk toen ze het cadeautje kreeg overhandigd: 'Prachtig, daar kan ik mijn sieraden in opbergen' en een andere, nog oudere dame begon spontaan het Bonifaciuslied te zingen toen ze de tekening van de kerk zag.

Er is nog een aantal trommels beschikbaar; voor de prijs van € 9,-- kunt u er eigenaar van worden.

Daar kunt u ook zien hoe de trommel samen met een tweetal flesjes Bonifaciusbier een prachtige cadeautje vormt. We bevelen het van harte bij u aan. Zo hebt u een leuk geschenk om weg te geven en de parochie doneert van ieder verkochte trommel een aantal euro in het potje voor de Mariakapel op het kerkhof.

(Het zou ook leuk zijn als we iets meer te weten konden komen over de kunstenaar. Heeft iemand daar nog informatie over?)