Bonifaciuskerk Kwadendamme
Tentoonstelling Heiligenbeelden
Datum: 15-08-2015

H E I L I G E N B E E L D E N

 

Afbeeldingsresultaat voor heilige damiaan\Afbeeldingsresultaat voor heilige bonifatius

     Willibrord                     Catharina                  Magdalena                  Damiaan                Bonifacius                

 

NI E U W E   T E N T O O N S T E L L I N G

 

In het verleden hebben we eerder in de doopkapel exposities georganiseerd. Wellicht dat u de  vele engelen, iconen en kruisbeelden nog in herinnering hebt. Het waren ons inziens leuke tentoonstellingen die tot stand konden komen door de bijdrage van velen. Oud en nieuw, goedkoop en duur, kunst en kitsch  vormden met elkaar een gevarieerd overzicht van beelden, platen en schilderijen.

Op speciaal verzoek van én vooral met hulp van een aantal mensen uit onze geloofsgemeenschap gaan we een nieuwe tentoonstelling organiseren en wel onder de titel: Heiligen in alle soorten en maten.

 

We proberen, graag met uw hulp de komende maanden zoveel mogelijk afbeeldingen van heiligen te verzamelen en hopen op 1 november, de dag van Allerheiligen daarin een hoogtepunt te beleven. Die dag zal de uiterste datum zijn dat ook uw beeld een tijdelijk plekje in de doopkapel gaat krijgen.

 

Daarom een vriendelijk verzoek: indien u thuis een of meer afbeeldingen van heiligen –nadrukkelijk geen Mariabeelden- heeft staan, deze een tijdje uit te lenen ten behoeve van een mooie, vooral gevarieerde expositie in onze doopkapel. Voor kostbare exemplaren is een  afsluitbare vitrine kast én verzekering beschikbaar. Er wordt geregistreerd welk beeld van wie is en uiteraard gaan de beelden, na afloop van de tentoonstelling, terug naar de rechtmatige eigenaar.