Bonifaciuskerk Kwadendamme
Vastenactie
Datum: 07-03-2017

VASTENACTIE 2017

Avondschool voor volwassenen, Centrum Wend Songda, Zorgho,Burkina Faso

Een project van de Association Nabasnoogo.

Avondschool voor volwassenen is sinds 2001 actief. Lesprogramma is aangepast aan volwassenen.

5 klassen, 5 onderwijzers.

Van maandag t/m vrijdag, elke avond van 18.30 – 20.30 uur.

Deelnemers in schooljaar 2016-2017: 49 vrouwen en 56 mannen. Inschrijving gaat nog door..

Elke nieuwe deelnemer wordt door een onderwijzer op zijn/haar niveau getest, en tot een bepaalde klas toegelaten. Sommige deelnemers hebben vroeger een paar jaar school gehad, anderen helemaal niets…

Na 5 jaar, aan het einde van de opleiding, gaan de deelnemers op voor het officiële examen van de basisschool, dat toegang geeft tot middelbare school. Lang niet iedereen wil op die manier verder. Vele zijn heel praktisch gericht; zij zoeken hulp en verbetering van lezen, schrijven, rekenen, de Franse taal en een beetje algemene ontwikkeling, om hun dagelijks werk beter te kunnen doen.

 

Bovenstaande is in navolging op de Kerstcollecte, we hebben toen het mooie bedrag van € 1.100,00 over kunnen maken voor dit prachtige project.

Mee kunnen bouwen aan een toekomst voor jong volwassenen ver weg, op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen, hopelijk spreekt u dit ook aan en mogen wij rekenen op een fantastische opbrengst.

In de 2 weken voorafgaand aan Pasen komen de dames wederom de enveloppe ophalen hopelijk stelt u hen niet teleur. Indien u uw bijdrage per giro wilt overmaken maak u dan gebruik van het vermelde nummer op de envelop.

 

Namens de Parochiekern Caritas Kwadendamme, veel dank voor uw gulle gaven.

Theo Audenaerd