Bonifaciuskerk Kwadendamme
Inzegening Mariakapel
Datum: 09-04-2017

Nadat vele mensen op zeer vakkundige wijze letterlijk en figuurlijk hun steentje hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de Mariakapel, nadert deze zijn voltooiing. Een mooi stukje vakmanschap is te inmiddels te bewonderen.

Ten tijde van het schrijven van dit stukje rest slechts nog de inrichting. Waarbij gedacht wordt over een tableau waar offerkaarsen kunnen branden, een bloemengroet gebracht kan worden en uiteraard een mooie console waarop Maria geplaatst wordt. En niet te vergeten de omgeving van de kapel weer op orde wordt gebracht.

Inmiddels is de datum bekend waarop de kapel wordt ingezegend: Op Palmzondag, 9 april zal pastoor van Hees deze eervolle taak verrichten. Als kerncommissie mogen we trots zijn dat het gelukt is deze fraaie kapel op onze begraafplaats te realiseren. U bent altijd welkom maar zeker op zondag 9 april om te laten zien dat Maria voor ons nog steeds van waarde is.

Het idee om een passende naam voor deze Maria te bedenken is heel goed ontvangen. Uit de vele inzendingen hebben kerncommissie en processiecomité inmiddels een passende naam gekozen. Tegelijkertijd met de inzegening zal de naam worden onthuld én de prijswinnaar bekend gemaakt.