Bonifaciuskerk Kwadendamme
Driekoningen
Datum: 05-01-2020

Driekoningen

Het is een feest dat heel erg tot de verbeelding spreekt. Drie wijzen komen van verre om Jezus te begroeten. Zij brengen kostbare geschenken mee, goud, wierook en mirre omdat zij in de sterren lazen dat er een bijzonder kind, een koningskind geboren was. Dan kun je eigenlijk niet met lege handen op bezoek komen.

Dat geldt eigenlijk ook voor ons, ook wij brengen immers in deze donkere decemberdagen een bezoek aan het kind in de kribbe, een bijzonder kind, ook voor ons.

We stellen voor dat ook wij niet met lege handen komen en op zondag 6 januari wat meenemen voor mensen die het veel minder hebben. Gewoon wat levensmiddelen en als we dat allemaal doen, kunnen we vanuit onze ontmoeting met de kleine Jezus in de stal een groots gebaar maken, net zoals de drie wijzen uit het Oosten. We zorgen dat de spullen op goede adressen terecht komen.

 

Aansluitend aan deze Driekoningenviering de traditionele nieuwjaarsreceptie. Met de voorzitter van de kerncommissie, Sjaak Uitterhoeve, kijken we even terug maar vooral vooruit op wat het nieuwe jaar ons brengen zal. Na de viering brengen we een gezamenlijke toost uit op het Nieuwe Jaar en doen dat achterin de kerk.