Bonifaciuskerk Kwadendamme
Inzegening Veldkapelletje
Datum: 07-05-2023

7 mei 2023 - Inzegening van het vernieuwde veldkapelletje
de historie mag bekend verondersteld worden: in 2008 organiseerde onze kerk voor het eerst na vele jaren weer een sacramentsprocessie. We kwamen samen in de schuur van Leon de Winter aan de Kaneelpolderdijk en vierden met een paar honderd deelnemers een prachtig katholiek feest. Ter herinnering aan deze eerste processie werd op het driehoekje aan de Vreelandsedijk een kleine Mariakapel gehangen aan een van de Populierenbomen. Deze symboliek werd gewaardeerd want met enige regelmaat zagen we passanten stilstaan, mijmeren, bidden wellicht. Toen de bomen vorig jaar als kaprijp werden beschouwd, sneuvelde ook de devotiekapel. Hoe te handelen?
Gerard de Beste die ook het eerste exemplaar had ontworpen, zorgde voor een nieuwe versie, pastoor Paul Verbeek schenkt ons een nieuwe Maria en bij loonbedrijf Markusse mochten we een mooie boomstam uitzoeken. En het was Ben de Winter die ervoor zorgde dat die stam stevig in de grond werd geboord. Restte ons nog de plaatsing van het kapelletje.
en vandaag vroegen we Gods zegen over dit beeld:
 
Geef dat allen die haar bezoeken aan haar een devote gedachte wijden
en dat allen er haar steun door ondervinden.
Geef dat allen die naar haar komen kijken innerlijk worden verlicht en troost ontvangen. Geef dat allen die tot haar bidden worden gehoord en verhoord
en in hun vertrouwen worden gesterkt.