Bonifaciuskerk Kwadendamme
Bonifacius Bed & Broodje
Datum: 28-10-2011

In een goedgevulde zaal van de Mythe in Goes maakte de directie van de Rabobank op 27 oktober jl. de definitieve uitslag bekend van de verkiezing van "Het beste idee van de Oosterschelde".
 
Onze parochie was één van de 33 indieners van projecten die de leefbaarheid van de dorpen opwaarderen waarvan er uiteindelijk 5 projecten werden genomineerd, waaronder het "Bonifacius Bed & Broodje" van onze parochie.
Hoewel de eerste signalen, na de digitale stemming, wezen op een overwinning van het project van muziekvereniging Scheldegalm uit Hansweert, bleken de ingeleverde niet-digitale stembiljetten na verwerking van doorslaggevende betekenis.
Als winnaar van de eerste prijs kwam daardoor ons initiatief "Bed & Broodje" uit de bus en dat leverde onze parochie het zeer welkome bedrag van maar liefst € 15.000,00 op.
 
 We kunnen het heel goed gebruiken voor de verdere aankleding van ons "Bed en Broodje" naar de eisen des tijds en intensivering van de promotie.
De toch al feestelijke avond kon daardoor niet meer stuk. Rondom de uitverkiezing was er verder nog een boeiende lezing door voormalig staatsecretaris Willem Vermeend en een optreden door de bekende zangeres Anita Meijer.
Met daarna een afsluiting in opgewekte stemming met hapjes en drankjes aangeboden door de Rabobank. De grote delegatie parochianen kon daarna met een tevreden glimlach om de lippen thuis naar bed.
 
De ontvangen symbolische cheque kreeg zondag 30 oktober jl. een prominente plaats in onze H.Bonifaciuskerk.