Bonifaciuskerk Kwadendamme
Oecumenische viering - zondag 22 januari
Datum: 03-01-2012

Week van de eenheid -oecumenische viering 22 januari oecumenische viering - 22 januari 2012
 
Samen met de kerken van Hoedekenskerke, 's Heer-Abtskerke en Nisse vieren we op deze zondag van de eenheid wat ons samenbindt, namelijk het geloof in Jezus Christus.
In een oecumenische relatie als deze, weten we ons gezegende mensen. Het is boeiend om van elkaar te leren en met elkaar op te trekken. In de de loop der jaren hebben we een band met elkaar opgebouwd die we koesteren en door willen geven.
 
De werkgroep heeft besloten het landelijke thema, 'Winnen met gevouwen handen' te volgen. De Poolse kerken hebben het materiaal samengesteld en wij hebben daar, bij de samenstelling van onze liturgie dankbaar gebruik van kunnen maken. Polen heeft tot ver in de vorige eeuw met politieke en economische knechting te maken gehad.
In de viering is er aandacht voor het winnen met gevouwen handen in plaats van het vechten om elkaars macht en kracht. Er is plaats voor de Poolse madonna, kinderen zullen gevouwen handen uitdelen en na de viering wordt u een kopje koffie of thee aangeboden waarbij het Poolse vredesbrood, de zogeheten oplatek, heerlijk zal smaken.