Bonifaciuskerk Kwadendamme
Opvolger voor Miel Meulblok binnen parochiebestuur
Datum: 03-02-2012

Opvolger voor Miel Meulblok binnen parochiebestuur

Toen onze vicevoorzitter, Miel Meulblok op 30 september jl. onverwacht kwam te overlijden, was er ongeloof, verbijstering bij zijn vrouw en kinderen maar ook bij ons als mede bestuursleden van de parochie.
In 2003 was Miel toegetreden tot het parochiebestuur en kort daarna werd hij vicevoorzitter. We schreven in onze Bonifacius Bode van november jl. dat Miel niet zomaar een bestuurslid was maar één die zijn verantwoordelijkheid nam en zijn betrokkenheid op allerlei terrein inzette. In de afgelopen maanden zijn we wat dat betreft al een paar keer flink tegen de lamp gelopen, 'o ja, daar zorgde Miel altijd voor', zo zeiden we dan als er intern iets mis ging of als we buiten om de bestuursvergaderingen gedachten/meningen wilden afstemmen.

We hebben ons afgevraagd wie Miel zou kunnen opvolgen en zo hier en daar onze voelsprieten uitgestoken, wetende dat de functie van een bestuurslid van een parochie in deze tijd beslist geen (h)erebaan is.
We zijn terecht gekomen bij de persoon van Dies Beulens. Dies is een jaartje geleden kunnen stoppen met zijn drukke baan voor de Sagro en beschikt zodoende over vrije tijd. (niet onbelangrijk in deze). Daarnaast is hij in het verleden jarenlang bestuursvoorzitter van de caritas geweest, wat zijn betrokkenheid en verantwoordelijk voor de parochie bevestigt. Op verzoek van pastoor Verbeek heeft Dies een aantal vergadering als belangstellende bijgewoond en heeft hij besloten de bestuursfunctie te aanvaarden. De nieuwe bisschop van Breda, Mgr. Dr. J.W.M. Liesen heeft hem als lid van het parochiebestuur benoemd tot 1 juni 2016. Het spreekt dat we heel erg blij zijn dat er een opvolger voor Miel is gevonden en hopen op een vruchtbare bestuursperiode t.g.v. onze parochie.

parochiebestuur