Bonifaciuskerk Kwadendamme
Plukviering
Datum: 16-09-2012

19 september – Fruitplukviering

De appels en peren rijpen snel en de fruitoogst wordt weer binnengehaald. Altijd weer een hele drukte in onze regio.

Zoals te doen gebruikelijk in de tijd van de fruitpluk organiseert de parochie H. Bonifacius in Kwadendamme in de maand september een viering voor de Poolse gasten.

Een gebaar van gastvrijheid en ontmoeting naar de mensen die een aantal weken hier werkzaam zijn. De Poolse priester uit het Bisdom Breda, de zeer eerwaarde heer Klim zal net als vorig jaar voorgaan in de viering. Daarnaast is het Belgisch koor 't Daghet te gast en zij zullen de viering muzikale luister bijzetten
 

Uitzendbureau AB Zeeland zorgt voor publiciteit en traktatie. Er is het uitzendbureau  iets aan gelegen dat de werknemers zich in deze periode thuis voelen en men wil daar de handen voor uit de mouwen steken, ook als het gaat om de spirituele beleving van deze mensen. Zij dragen dan ook zorg voor de verspreiding van de uitnodigingen, dat wil zeggen dat de Poolse gasten die hier in deze periode werken op de hoogte worden gebracht van de mis in Poolse sfeer, daarnaast een financiële bijdrage voor de koffie en thee die na de viering wordt aangeboden.

En geheel in de sfeer van het gebeuren worden alle gasten getrakteerd op de inmiddels vermaarde appeltaart.

 

De viering begint om 12.00 uur